Δημιουργικό εργαστήριο κεραμικής από την Χριστίνα Μόραλη
Η εικαστικός – κεραμίστρια Χριστίνα Μόραλη έχει δημιουργήσει στον χώρο του εργαστηρίου της στον Άγιο Στέφανο σχολή κεραμικής αποκλειστικά για αρχάριους ενήλικες
Η σεζόν ξεκινάει από τον Οκτώβριο, τα μαθήματα γίνονται μία φορά την εβδομάδα και διαρκούν τρεις ώρες. Τελειώνουν τέλος Μαίου. Περιλαμβάνουν εκμάθηση διαφόρων τεχνικών κατασκευής κεραμικών ειδών (όπως είναι η πιο γνωστή από αρχαιοτάτων χρόνων τεχνική του τροχού καθώς και οι τεχνικές μακαρόνι, slab building, πατητά καλούπια). Τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι πηλοί υψηλής θερμοκρασίας αλλά και τερακότα.
Επίσης στα μαθήματα διδάσκεται η τεχνολογία της κεραμικής (όπως γυαλώματα και μπατανάδες).
Αγάπη για την τέχνη
Στόχος της Χριστίνας Μόραλη είναι μέσα από αυτά τα μαθήματα να καλλιεργηθεί η φαντασία και να αναπτυχθεί η αγάπη των συμμετεχόντων για την τέχνη και ειδικά την κεραμική. Επίσης επιθυμία της είναι να βοηθήσει ώστε να απομακρυνθούμε από τα κοινωνικά στερεότυπα που θεωρούν την τέχνη προνόμιο των ολίγων και αποκλειστικά των ταλαντούχων.
Θεωρώντας ξεπερασμένη την παραπάνω αντιμετώπιση της τέχνης άποψη η Χ. Μόραλη πιστεύει «ότι από την στιγμή που κάποιος αποφασίσει να ασχοληθεί με την κεραμική και παρακολουθήσει οργανωμένα μαθήματα τότε ακόμα κι αν ποτέ πριν δεν έχει γνωρίσει τη διαδικασία της δημιουργίας η γνώση της τεχνικής και ο πειραματισμός θα τον οδηγήσουν να απελευθερωθεί και να ανακαλύψει μέσα του το λιθαράκι της δημιουργίας . Και τότε θα βρει τον τρόπο να εκφραστεί και να κατασκευάσει το δικό του καλλιτέχνημα».
Στο τέλος κάθε χρονιάς υπάρχει πάντα ένα project που οφείλουν οι μαθητές να φερουν είς πέρας.Τα τελευταία χρόνια πραγματοποιήθηκαν πολλές εκθέσεις της σχολής όπως δύο φορές στους χώρους του Metamatic Taf στο Μοναστηράκι αλλά και στον χώρο του `Θα σε κάνω Βασίλισσα` στον Βοτανικό.Ειδικά αυτές οι εκθέσεις είχαν μεγάλη επιτυχία από πλευράς ποιότητας αλλά και απίστευτα μεγάλης προσέλευσης του κοινού.Οι μαθητές κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα προσωπικό ύφος στις δουλειές τους όπως και ένα υψηλό επίπεδο των έργων .Αυτός είναι και ό στόχος της διδασκαλίας της Χριστίνας Μόραλη.
Παράλληλα με τα μαθήματα πραγματοποιούνται επισκέψεις σε Μουσεία όπως επίσης εξειδικευμένα σεμινάρια.
Πλαροφορίες 6944440829