Δημιουργικό εργαστήριο κεραμικής από την Χριστίνα Μόραλη

Η εικαστικός – κεραμίστρια Χριστίνα Μόραλη έχει δημιουργήσει στον χώρο του εργαστηρίου της στον Άγιο Στέφανο, σχολή κεραμικής αποκλειστικά για αρχάριους ενήλικες.

Τα μαθήματα  ξεκινάνε  κάθε Οκτώβριο,  γίνονται μία φορά την εβδομάδα και διαρκούν τρεις ώρες ενώ ολοκληρώονται τέλος Μαίου.  Περιλαμβάνουν εκμάθηση διαφόρων τεχνικών (τροχός, slab building, πατητά καλούπια).  Τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι πηλοί υψηλής θερμοκρασίας και τερρακόττα.  Επίσης στα μαθήματα διδάσκεται η τεχνολογία της κεραμικής.

 

Στόχος της Χριστίνας Μόραλη είναι μέσα από αυτά τα μαθήματα να καλλιεργηθεί η φαντασία και να αναπτυχθεί η αγάπη των συμμετεχόντων για την τέχνη και ειδικά την κεραμική.  Επίσης επιθυμία της είναι να βοηθήσει ώστε να απομακρυνθούμε από τα κοινωνικά στερεότυπα που θεωρούν την τέχνη προνόμιο των ολίγων και αποκλειστικά των ταλαντούχων.

Στο τέλος κάθε χρονιάς υπάρχει πάντα ένα project που οφείλουν οι μαθητές να φέρουν εις πέρας.  Τα τελευταία χρόνια πραγματοποιήθηκαν πολλές εκθέσεις της σχολής (π.χ δύο φορές στους χώρους του Metamatic Taf στο Μοναστηράκι) αλλά και στον χώρο του γνωστού εστιατορείου «Θα σε κάνω Βασίλισσα» στον Βοτανικό.  Ειδικά αυτές οι εκθέσεις είχαν μεγάλη επιτυχία από πλευράς ποιότητας αλλά και απίστευτα μεγάλης προσέλευσης του κοινού.  Οι μαθητές κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα προσωπικό ύφος στις δουλειές τους όπως και ένα υψηλό επίπεδο των έργων.  Αυτός είναι και ο στόχος της διδασκαλίας της Χριστίνας Μόραλη.
Παράλληλα με τα μαθήματα πραγματοποιούνται επισκέψεις σε Μουσεία όπως επίσης εξειδικευμένα σεμινάρια.